20 jul. 2011

Passen els dies/ Les jours passent

Desprès d’uns dies una mica parats a Dondon per causes alienes a la nostra voluntat (gent que no podia quedar, un cicló, problemes de l’alcalde,...) tot sembla que comença a encaminar-se de nou.Ahir vam descobrir que una escola professional també es la inquietud del cura del poble i que sumant esforços pot convertir-se en un projecte molt més factible, de moment tot esta en l’aire..

Nosaltres estem bé, a casa no volen que cap dels dos ens aprimem, així que ens posen un munt de menjar cada dia. Des de que estem aquí no ha passat un dia que no haguem menjat arròs i plàtan (fregit, bullit, en papilles, cru, etc.). Aquí nomes mengem 2 cops forts al dia, i clar, no hi ha cervesetes ni braves, així que encara que no vulguin algo si que ens aprimem.

Passejar pel carrer encara significa que et gastin amb la mirada, molta gent ja ens coneix i saben que fem aquí, els joves em tiren molts piropos i els nens encara ens persegueixen pel carrer. De tant en quant tenim reunions, avui hem estat amb un grup de joves.

Com tot en un país pobre hi ha moments millors i altres pitjors: molts somriures, però també morts per colera, animalons pel carrer (porquets petits, cabretes, gallines i pollets,...) però també mils i mils d’embasos de plàstic,...

El colera ha tornat a fer una remuntada a Dondon i ara han instalat tres carpes pels malalts. Nosaltres sempre bevem aigua embotellada i sempre tenim molta cura amb tot, però les condicions de salubritat dels carrers i l’aigua dels rius no esta ajudant gens, i això s’ha de sumar que encara hi ha desinformació.

Us deixem fotos dels porquets de Dondon :D

Après quelques jours un peu calmes à Dondon pour des causes aliènes à nous (gens qui ne pouvaient pas assister aux réunions, un cyclone, problèmes du maire, …) il semble que tout se met à fonctionner à nouveau. Hier nous avons découvert qu’une école professionnelle est aussi une inquiétude du curé de la paroisse et que nous pouvons réunir nos efforts pour le convertir en un projet plus viable, mais pour le moment, tout est en l’air.

Nous allons bien, chez nous personne ne veut que nous maigrissions. Ainsi, ils nous donnent beaucoup à manger chaque jour. Depuis que nous sommes ici, nous mangeons tous les jours du riz et de la banane accompagnés d’autres plats. Toutefois nous mangeons beaucoup moins qu’en Espagne, ainsi nous maigrirons quand même comme nous le désirons.

Se promener dans les rues de Dondon signifie qu’on te regarde, beaucoup de gens nous connait et sait ce que nous faisons ici, les enfants nous poursuivent dans les rues. De temps en temps, nous avons des réunions, aujourd’hui avec un groupe de jeunes.

Comme tout dans un pays pauvre, il y a des moments meilleurs et d’autres pires: des sourires mais aussi des décès à cause du choléra, des animaux libres dans les rues mais aussi beaucoup de déchets.

Le choléra a refait apparition à Dondon et maintenant on a installé des tentes pour les malades. Nous buvons toujours de l’eau en bouteille et nous prenons attention avec tout, mais les conditions de salubrité des rues et l’eau des rivières n’aident pas beaucoup, et en plus il y a encore un manque d’information.

Nous vous laissons avec des photos des porcs de Dondon :D


4 comentarios:

Soyyoeldani dijo...

cuidaros guapos!

deseda dijo...

Hola carinyos,

desde Navarra,us enviem mil petons. Aneu amb compte!

Mercè dijo...

Podeu fer moltes coses! Petits passos per anar avançant poc a poc...tipa tipa...bistari bistari (que deien a Nepal). És molt interessant tot el que expliqueu, i el que no expliqueu! i suposo que en 20 dies deu semblar que porteu dos mesos allà, de la desconexió, de la vida tant diferent i de la diferència del temps.

Cuideu-vos moltíssim, us enviem un grapat de petons i un munt d'abraçades!!!!!!

Mercè

Marta dijo...

Moltes gracies guapus! Nosaltres estem superbe! Molts petons per tots tambe!!!