11 ago. 2011

Nou la

Fa ja uns quants dies que no escrivim res, desprès del problema amb el bambú que fa que no tinguem tanta feina hem pogut organitzar varies excursions i sortides.

Dissabte vam anar al mercat on colors, fruites, suor, carn, mosques, sabó, arròs i moltissima gent es barrejaven en una sintonia molt interessant.

Dilluns vam fer formació per al personal de la biblioteca, encara que ells ja tenen molta formació escrita del organisme que gestiona les biblioteques petites d’Haití , volien conèixer com son les biblioteques a Catalunya i la resta del món.

Dimarts vam fer una excursió molt maca a la “Voûte à Minguet” una cova on els taïns adoraven al deu de la pluja. És una cova molt gran amb una sala principal molt amplia i on hi ha gravades imatges dels taïns. La ruta per anar-hi era genial, vam creuar el riu unes 10 vegades i tota la natura del voltant era exuberant, com sempre.

Avui estem molt cansats perquè em anat a Karis, a 4 hores de viatge i encara que anàvem amb un bon cotxe la ruta ha estat la pitjor que he fet en la meva vida. El suplici ha servit com a mínim per conèixer un arquitecte colombià especialista en construcció en bambú amb el que seguirem en contacte per al pròxim projecte.

Divendres tenim el vol ja comprat per anar a Port au Prince, amb una avioneta que fa el trajecte Cap Haitien - Port au Prince i que dura 25 minuts. Estarem amb el tiet del vladi, l’Erick.

Bueno, això és tot, ja us anirem donant més noticies. Us deixem unes fotos d’aquests dies.

Molts petons i força a tots!

Ça fait quelques jours que nous n’écrivons rien, après le problème avec le bambou qui a fait que nous n’ayons pas tant de travail à faire, nous avons pu organiser quelques excursions et sorties.

Samedi nous étions allés au marché où couleurs, fruits, sueurs, viande, mouches, savon, riz, et beaucoup de gens se mélangeaient dans une syntonie très intéressante.

Lundi nous avons fait une formation avec le personnel de la bibliothèque, même s’ils avaient déjà beaucoup de formation écrite de l’organisme qui gère les petites bibliothèques d’Haïti, ils voulaient savoir comment son les bibliothèques en Catalogne et dans le reste du monde.

Mardi nous avions fait une excursion très belle jusqu’à la Voûte à Minguet, une grotte où les tainos adoraient le dieu de la pluie. C’est une grotte très grande avec une salle principale très vaste et où il y a des images gravées. La route était géniale, et nous avions traversé la rivière plusieurs fois.

Aujourd’hui nous sommes très fatigués parce que nous avons été à Carice, à 4 heures de voyage. Mais ça a quand même servi pour connaître un architecte colombien spécialiste dans la construction en bambou avec lequel nous garderons le contact pour notre futur projet.

Vendredi nous irons à Port-au-Prince en avion. Et nous verrons la famille qui vit là-bas.

C’est tout pour le moment, nous continuerons à vous informer aussi souvent. Nous vous laissons avec quelques photos.

Un bisou à tous!


1 comentario:

Soyyoeldani dijo...

Me alegro que a pesar de los inconvenientes lo esteis pasando tan bien!!!